ZZP online marketeer nodig – inhuren internet marketeer?

Online marketing voor ZZP

>>> Onderaan de pagina vind je de gratis mini cursus SEO

Kenrick van Hoek is sinds 2012 actief bezig met online marketing en zoekmachine optimalisatie en heeft sindsdien tientallen bedrijven succesvol geholpen met het ontwikkelen van hun online strategie. Kenrickvanhoek.nl focust zich op online marketing voor het ZZP bedrijf.

” Als een klant veel van de online marketing taken zelf wilt uitvoeren en alleen wat tips wilt kan dat ook ”

SEO.

ZZP online marketeer nodig?

De belangrijkste deelgebieden van online marketing zijn:

– Conversie optimalisatie op de website
– Zoekmachine advertenties (SEA)
– E-mail marketing
– Social media campagnes
– Interactieve marketing
– Viral marketing
– Tekst schrijven
– En misschien wel het belangrijkste: SEO

Zoekmachine marketing

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO of zoekmachine marketing genoemd. SEO was in het begin der dagen vooral een bezigheid voor grotere bedrijven maar die tijd is voorbij. Wanneer je als ZZP’er beter gevonden wordt in Google zal de omzet gegarandeerd stijgen en andersom zal je veel kansen missen als je bedrijf niet te vinden is in Google. Vooral de nieuwe generatie inkopers en managers zoekt zijn leveranciers online en steeds minder via de
traditionele offline kanalen.

Voor een paar honderd euro heb je als cafetaria, schilder, loodgieter of bakker al een goed vindbare website en kan je online business binnen gaan halen. Voor veel bestaande websites van ZZP’ers geldt dat deze met hetzelfde beperkte budget makkelijk geoptimaliseerd kunnen worden. Is de sitemap bij Google ingediend? Staan de tags goed? Zijn h1 en h2 benoemd? Worden de juiste keywords gebruikt? Is de vestigingslocatie geclaimd in Google? Zijn de juiste plugins geïnstalleerd? Zijn de afbeeldingen gecomprimeerd? Is er voordeel te behalen met online advertenties, etc. 

De online marketing specialisten van kenrickvanhoek.nl kunnen op locatie langs komen en binnen een paar uur ziet de online strategie van uw eenmanszaak er een stuk beter uit!

Een ZZP online marketeer nodig? Daarvoor moet u zijn bij kenrickvanhoek.nl

ZZP online marketeer.

Online marketing en SEO

Afhankelijk van het feit of het bedrijf al over een goede website beschikt, kunnen de stappen in het SEO proces als volgt worden samen gevat:

 • Er wordt begonnen met een zoekwoord analyse door de huidige website en de website van directe concurrenten te screenen
 • Verschillende ‘keyword suggestion tools’ worden geraadpleegd om tot een lijst met zoekwoorden te komen waarvoor we willen dat de site vindbaar wordt
 • De huidige site structuur wordt geanalyseerd
 • De mogelijkheden tot linkbuilding worden bekeken
 • De site wordt 100% SEO optimaal afgestemd na deze analyse en de benodigde

Budget ZZP Online Marketeer

Voor een ZZP’er kan kenrickvanhoek.nl vanaf 150 euro een analyse van de huidige SEO score uitvoeren en essentiële tips aandragen.


Zoekmachine optimalisatie mini-cursus voor ZZP’ers 

Na jaren voor een baas gewerkt te hebben zal jouw nieuwe website er voor gaan zorgen dat het geld binnen stroomt…toch?! Helaas; eerst zal je website nog goed vindbaar moet worden in Google! 

Als startende eenmanszaak zijn je ambities groot en je budget beperkt. Het online kanaal is daarom voor veel ZZP’ers het communicatie kanaal van keuze; je kan online een specifieke doelgroep bereiken met een relatief laag budget en de resultaten van je marketing activiteiten zijn goed te monitoren. De keuze voor het online kanaal is dus een logische maar hoe zorg je er voor dat je website gevonden worden door potentiële klanten? Juist: Google!

Zoekmachine optimalisatie en SEO zijn de laatste jaren onmisbare factoren geworden voor het online succes van bedrijven. SEO staat voor Search Engine Optimization; simpelweg beteken het dat je een website optimaliseert om deze zo goed mogelijk vindbaar te maken voor zoekmachines. Ken Online Marketing heeft voor de startende ZZP’er geheel kosteloos de meest effectieve zoekmachine optimalisatie tips van 2015 op een rij gezet in de 3 hoofd categorieën van SEO: 1. Keyword research, 2. On page optimalisatie, 3. Off page strategie.

1. Keyword research voor ZZP’ers

Begin met een uitgebreide keyword analyse door gebruik te maken van de Google keyword tool en de tool van Screaming Frog. Bekijk de alternatieve zoekwoorden die de Google keyword tool oppert en op welke zoekwoorden de concurrent ZZP’ers scoren met de tool van Screaming Frog.

Zoekmachine optimalisatie ZZP.

Google keyword tool

Website optimaliseren Google.

Google Keyword Tool

 2. On page optimalisatie

Stap 2 is het technisch optimaliseren van je website zodat Google beter in staat is je website te vinden. Belangrijk stappen daarbij zijn:

Hoe verhoog ik de page speed? Hoe verhelp ik crawl fouten? Hoe vind ik mijn sitemap? Antwoorden op deze vragen vind je door simpelweg zelf te Googlen!

 

Zoekmachine optimalisatie voor ZZP'er

Belangrijke tabbladen Screaming Frog

3. Off page strategie: Linkbuilding

Als laatste stap in deze basis SEO training gaan we kijken naar het verkrijgen van backlinks. Google hecht veel waarde aan backlinks, daarom is het belangrijk dat veel (en goede) andere websites naar jouw website verwijzen. Natuurlijk zijn links van grote bekende bedrijven of instanties waardevoller dan links van bijvoorbeeld startpagina’s maar om een ‘ kickstart’ te geven aan je linkbouw activiteiten doe je er goed aan je website aan te melden bij de volgende sites.

Let op: Zorg voordat je verder actief aan de slag gaat dat je bekend bent bent het verschil tussen ‘ Do follow’ en ‘No follow links’.

 • Zoomla
 • Bisk
 • Webwinkel-links(punt)nl
 • Jappi
 • Yalwa
 • Locanto
 • Wugly(punt)nl
 • Persbericht(punt)nu
 • Hotfrog
 • Zoeken(punt)nu
 • Nationale bedrijvengids

>> lees ook ‘ freelance online marketeer

 

 

ZZP Online Marketeer
Online marketing voor ZZP
Manufactured by: kenrickvanhoek.nl
4.8 based on 8 reviews

Domeinen te koop (110 euro per stuk)

Virtualrealityvoetbal.com

Virtualrealityvoetbal.nl

Virtualrealitytravelling.com

Virtualrealityconcerten.nl

Virtualrealityconcert.nl

360vrtraveling.com

Crospecialist.nl

Interesse? Mail naar [email protected]

Contact Kenrick zelf

freelance online marketeer.